Triangle, szukam |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| tomato |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 849 Nr użytkownika: 776 Dołączył: 25-May 08 |
Przy:))), do ktorego pisalem na priva, za pomoc przy wyslaniu tego postu. Nie ma sprawy. Milo, ze udalo Ci sie wreszcie tutaj dostac :) Co do tych gupikow, nie jestem w tej dzilce zbyt obeznany, ale spytam sie w sobote w poznanskich sklepach. Pozdrawiam --> POZNAN --> 7.500 kilometrow od jeziora Malawi poznan.pol.pl/redkk email.com
|
||
| bacz |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 106 Nr użytkownika: 97 Dołączył: 13-March 08 |
Lechu Wojcinowicz : Witamy i Ciebie i dzieciaki :))) Czekam na opis jakie macie akwaria, jak dzieci udzielaja sie w akwarystyce, i jakie sukcesy macie :))) Co do pawik oczek - to juz zaczynam sie pytac :) pozdrawiam Eagle72 |
||
| wodnikpl |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 425 Nr użytkownika: 929 Dołączył: 03-June 07 |
Czesc. Jestem tu po raz pierwszy, ale od pewnego czasu "przysluchuje" sie grupie. Od dwoch lat prowadze sekcje (grupe, zespol - nie kroimy rybek!) akwa przy Mlodziezowym Domu Kultury. Mam ponad 20 dzieciakow. Milosc do akwa kwitnie. Szukamy gupikow triangli. Nie chodzi nam o podziwianie, ale o hodowle. Gdzie jest sklep z ww. rybami. Najlepiej na Pomorzu Srodkowym, dobry bylby Poznan, a w ostatecznosci Warszawa. Czytalem, że w lutym byly w Kakadu. Tu jestem uzalezniony od transportu i ktos ze stolicy musialby sprawdzic, czy w danym momencie sa i w jakiej cenie. Moze jakis hodowca zechcialby odsprzedac stadko. Chociaz kilkanascie sztuk. Bede wdzieczny, dzieciaki:))), do ktorego pisalem na priva, za pomoc przy wyslaniu tego postu. Na pierwszy raz chyba za dlugo sie rozpisalem. Lechu z Bialogardu
|
||
| d3xter |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 752 Nr użytkownika: 868 Dołączył: 27-December 07 |
Bedzie chyba dluge. Myslalem, ze znam sie troche na akwa, ale po wczytywaniu sie w posty na grupie okazuje sie, ze jestem laikiem. Pod klawiature cisna mi sie pytania, ale moze odpowiedzi znajde po lekturze wczesniejszych postow. Co do MDK. Mamy pomieszczenie w piwnicy :(((, ok. 20 m kw. Ze zbiornikami nie ma problemow. Sa dwa 350 l, jeden 200, 8 w granicach 120-150. Obecnie rybki plywaja w 6 akwa, ale nikogo z grupy nie zaprosilbym do obejrzenia. Powod? Nie moge urzadzic jednego super, bo dyrektor mnie wyrzuci, musi stac kilka akwa., a te nie sa imponujace. Najwiekszy problem to sprzet - mamy tylko dwa filtry "crystal R 20 II", a reszta to stare brzeczyki. Z kasa krucho. Nawet pokarm kupuje z wlasnej kieszeni. Jedyny ratunek dla sekcji to hodowla. Niedawno sie za to zabralismy. Mamy ladne stadko molinezji i zmienniakow. Rosna male mieczyki. Bez problemow rozmnazamy wasacze kolczaste. Ustalilismy plan. Musimy zarobic na grzalki z termo i filtry. Pozniej bedziemy inwestowac w rybki i rosliny, urzadzic kilka akwa typowo dekoracyjnych. Co u nas plywa oprocz ww. - gurami, zalobniczki, sumiki, kardynalki, pielegnice, zbrojniki, brzany i kilka, ktorych nazw nie znam (ktos je przyniosl i nie sprawdzilem jeszcze nazwy w atlasie). Dzieci robia wszystko. Karmia, czyszcza, wymieniaja wode i pytaja. Mamy troche starych numerow Akwarium, skad czerpiemy czesciowo wiedze. Wiek od 8, nawet do 17 lat. Przewaznie chlopcy. Dowiaduja sie o nas dorosli i coraz czesciej przychodza. Chce zrobic na jesien mini-gielde i utworzyc cos na ksztalt klubu. Wbrew pozorom jest u nas (25 tys. mieszk) sporo ludzi z akwa. Moze sie to przyjmie. Spotykamy sie 3 x w tyg. po 2 godz. Ja oczywiscie czesciej, ale w roznych porach. Mam nienormowany czas pracy. Wiedzialem, ze bedzie dlugie. Z natury nie jestem gadula, ale lubie pisac. Zboczenie zawodowe :))) Na razie. lechu.
|
||
| xxxadam_resurection |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 324 Nr użytkownika: 1403 Dołączył: 18-November 07 |
Lechu Wojcinowicz : A dlaczego :( , przeciez nie ma w takim przypadku niebezpieczenstwa ze strop sie zarwie :> , ok. 20 m kw. Ze zbiornikami Wow, niezle. Toz to z l bedzie :) Te akwaria to mozna by wspaniale urzadzic Obecnie Zawsze jak przyjdzie bardziej doswiadczony akwarysta to moze w czyms poradzic :) I nie ma sie czego wstydzic Najwiekszy problem to sprzet - mamy To rzeczywiscie cienko :( Z kasa A myslales o poszukaniu sponsora? Najlepiej wsrod firm akwarystycznych. Dla takiej firmy mogly by byc to przyszle potencjalne zyski - mlodziez jak dorosnie i nadal bedzie sie interesowac akwariami (a z dobrym sprzetem zniechecic sie jest trudniej) to bedzie do swoich akwariow kupowac filterki :) Niedawno sie za to zabralismy. Mamy ladne stadko molinezji i Zycze powodzenia :) Chyba dobra kolejnosc. Co u nas plywa oprocz ww. Sprecyzuj gatunki To samo co u sumikow. (wsrod nich jest duza roznorodnosc i lepiej wiedziec co sie po nich spodziewac) Jakby jakies problemy z identyfikacja to na grupe :) Dzieci robia No to zapraszam do pytania na grupie. Na pewno pomoc bedzie duza Moze oddzial PZA? Choc to duzo pracy i papierkow :(, ale za to troche pieniedzy by bylo A jak u was z sklepami zoologicznymi? |
||
![]() |
![]() |
| Bick Bick, Bick www.motor.bick.com.… | Smieszne filmiki Smieszne filmiki www.filmy.dx9.pl | Sklep komputerowy Sklep Komputerowy Engi, Nowa jakoś… www.engi.pl | pozycjonowanie dioni.pl | odzywki odzywki www.megapower.pl |