Triangle, szukam

Reply to this topic Start new topic Start Poll

> 

Triangle, szukam

tomato

Użytkownik

Grupa: Members
Nr użytkownika: 776

Przy:))), do ktorego pisalem na priva, za pomoc przy wyslaniu tego postu. Nie ma sprawy. Milo, ze udalo Ci sie wreszcie tutaj dostac :) Co do tych gupikow, nie jestem w tej dzilce zbyt obeznany, ale spytam sie w sobote w poznanskich sklepach. Pozdrawiam --> POZNAN --> 7.500 kilometrow od jeziora Malawi poznan.pol.pl/redkk email.com
PM Email Poster
bacz

Użytkownik

Nr użytkownika: 97

CYTAT
Czesc. Jestem tu po raz pierwszy, ale od pewnego czasu "przysluchuje" sie grupie. Od dwoch lat prowadze sekcje (grupe, zespol - nie kroimy rybek!) akwa przy Mlodziezowym Domu Kultury. Mam ponad 20 dzieciakow.

Lechu Wojcinowicz :
Witamy i Ciebie i dzieciaki :)))
Czekam na opis jakie macie akwaria, jak dzieci udzielaja sie w akwarystyce, i jakie sukcesy macie :)))
Co do pawik oczek - to juz zaczynam sie pytac :)
pozdrawiam Eagle72
PM Email Poster
wodnikpl

Użytkownik

Nr użytkownika: 929

Czesc. Jestem tu po raz pierwszy, ale od pewnego czasu "przysluchuje" sie grupie. Od dwoch lat prowadze sekcje (grupe, zespol - nie kroimy rybek!) akwa przy Mlodziezowym Domu Kultury. Mam ponad 20 dzieciakow. Milosc do akwa kwitnie. Szukamy gupikow triangli. Nie chodzi nam o podziwianie, ale o hodowle. Gdzie jest sklep z ww. rybami. Najlepiej na Pomorzu Srodkowym, dobry bylby Poznan, a w ostatecznosci Warszawa. Czytalem, że w lutym byly w Kakadu. Tu jestem uzalezniony od transportu i ktos ze stolicy musialby sprawdzic, czy w danym momencie sa i w jakiej cenie. Moze jakis hodowca zechcialby odsprzedac stadko. Chociaz kilkanascie sztuk. Bede wdzieczny, dzieciaki:))), do ktorego pisalem na priva, za pomoc przy wyslaniu tego postu. Na pierwszy raz chyba za dlugo sie rozpisalem. Lechu z Bialogardu

PM Email Poster
d3xter

Użytkownik

Nr użytkownika: 868

Bedzie chyba dluge. Myslalem, ze znam sie troche na akwa, ale po wczytywaniu sie w posty na grupie okazuje sie, ze jestem laikiem. Pod klawiature cisna mi sie pytania, ale moze odpowiedzi znajde po lekturze wczesniejszych postow. Co do MDK. Mamy pomieszczenie w piwnicy :(((, ok. 20 m kw. Ze zbiornikami nie ma problemow. Sa dwa 350 l, jeden 200, 8 w granicach 120-150. Obecnie rybki plywaja w 6 akwa, ale nikogo z grupy nie zaprosilbym do obejrzenia. Powod? Nie moge urzadzic jednego super, bo dyrektor mnie wyrzuci, musi stac kilka akwa., a te nie sa imponujace. Najwiekszy problem to sprzet - mamy tylko dwa filtry "crystal R 20 II", a reszta to stare brzeczyki. Z kasa krucho. Nawet pokarm kupuje z wlasnej kieszeni. Jedyny ratunek dla sekcji to hodowla. Niedawno sie za to zabralismy. Mamy ladne stadko molinezji i zmienniakow. Rosna male mieczyki. Bez problemow rozmnazamy wasacze kolczaste. Ustalilismy plan. Musimy zarobic na grzalki z termo i filtry. Pozniej bedziemy inwestowac w rybki i rosliny, urzadzic kilka akwa typowo dekoracyjnych. Co u nas plywa oprocz ww. - gurami, zalobniczki, sumiki, kardynalki, pielegnice, zbrojniki, brzany i kilka, ktorych nazw nie znam (ktos je przyniosl i nie sprawdzilem jeszcze nazwy w atlasie). Dzieci robia wszystko. Karmia, czyszcza, wymieniaja wode i pytaja. Mamy troche starych numerow Akwarium, skad czerpiemy czesciowo wiedze. Wiek od 8, nawet do 17 lat. Przewaznie chlopcy. Dowiaduja sie o nas dorosli i coraz czesciej przychodza. Chce zrobic na jesien mini-gielde i utworzyc cos na ksztalt klubu. Wbrew pozorom jest u nas (25 tys. mieszk) sporo ludzi z akwa. Moze sie to przyjmie. Spotykamy sie 3 x w tyg. po 2 godz. Ja oczywiscie czesciej, ale w roznych porach. Mam nienormowany czas pracy. Wiedzialem, ze bedzie dlugie. Z natury nie jestem gadula, ale lubie pisac. Zboczenie zawodowe :))) Na razie. lechu.

PM Email Poster
xxxadam_resurection

Użytkownik

Nr użytkownika: 1403

CYTAT
Co do MDK. Mamy pomieszczenie w piwnicy :((( nie ma problemow. Sa dwa 350 l, jeden 200, 8 w granicach 120-150. rybki plywaja w 6 akwa, ale nikogo z grupy nie zaprosilbym do obejrzenia. Powod? Nie moge urzadzic jednego super, bo dyrektor mnie wyrzuci, musi stac kilka akwa., a te nie sa imponujace. tylko dwa filtry "crystal R 20 II", a reszta to stare brzeczyki. krucho. Nawet pokarm kupuje z wlasnej kieszeni. Jedyny ratunek dla sekcji to hodowla. zmienniakow. Rosna male mieczyki. Bez problemow rozmnazamy wasacze kolczaste. Ustalilismy plan. Musimy zarobic na grzalki z termo i filtry. Pozniej bedziemy inwestowac w rybki i rosliny, urzadzic kilka akwa typowo dekoracyjnych. sumiki, pielegnice, i kilka, ktorych nazw nie znam (ktos je przyniosl i nie sprawdzilem jeszcze nazwy w atlasie). wszystko. Karmia, czyszcza, wymieniaja wode i pytaja. Mamy troche starych numerow Akwarium, skad czerpiemy czesciowo wiedze. Dowiaduja sie o nas dorosli i coraz czesciej przychodza. Chce zrobic na jesien mini-gielde i utworzyc cos na ksztalt klubu. Wbrew pozorom jest u nas (25 tys. mieszk) sporo ludzi z akwa.

Lechu Wojcinowicz :
A dlaczego :( , przeciez nie ma w takim przypadku niebezpieczenstwa ze strop sie zarwie :>
, ok. 20 m kw. Ze zbiornikami
Wow, niezle. Toz to z l bedzie :) Te akwaria to mozna by wspaniale urzadzic
Obecnie
Zawsze jak przyjdzie bardziej doswiadczony akwarysta to moze w czyms poradzic :) I nie ma sie czego wstydzic
Najwiekszy problem to sprzet - mamy
To rzeczywiscie cienko :(
Z kasa
A myslales o poszukaniu sponsora? Najlepiej wsrod firm akwarystycznych. Dla takiej firmy mogly by byc to przyszle potencjalne zyski - mlodziez jak dorosnie i nadal bedzie sie interesowac akwariami (a z dobrym sprzetem zniechecic sie jest trudniej) to bedzie do swoich akwariow kupowac filterki :)
Niedawno sie za to zabralismy. Mamy ladne stadko molinezji i
Zycze powodzenia :)
Chyba dobra kolejnosc.
Co u nas plywa oprocz ww.
Sprecyzuj gatunki
To samo co u sumikow. (wsrod nich jest duza roznorodnosc i lepiej wiedziec co sie po nich spodziewac)
Jakby jakies problemy z identyfikacja to na grupe :)
Dzieci robia
No to zapraszam do pytania na grupie. Na pewno pomoc bedzie duza
Moze oddzial PZA? Choc to duzo pracy i papierkow :(, ale za to troche pieniedzy by bylo
A jak u was z sklepami zoologicznymi?
PM Email Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topic Start new topic Start Poll