Kakadu, agresja

Reply to this topic Start new topic Start Poll

> 

Kakadu, agresja

lew21.net

Użytkownik

Grupa: Members
Nr użytkownika: 1036

Witam.
Tydzien temu do owdowialych dwoch samic kakadu dokupilem samca. Szybko sie zadomowil i po dwoch dniach wytarl sie z dominujaca samica. Po kilku dniach opieki nad ikra niestety trzeci, kolejny raz ja porzucila, albo zezarla :( W tym czasie samiec probowal tez ze slabsza samica, ale nie za bardzo mogli sie dogadac. Na dodatek dominujaca samica zaczela coraz bardziej gnebic te slabsza. Dzis chowala sie juz tylko po katach, z obgryzionym ogonem, blada i zestresowana, ale 'terrorystka' nadal nie dawala jej spokoju, zupelnie jakby chciala ja zatluc. Samiec tez jej czasem dolozyl. Rozumiem, ze to zwalczanie slabszej konkurencji. Podobno kakadu wola zyc w haremach niz w parach, czy jednak 60l to za malo na dwie samice (4,5 cm)? Czy jezeli zostawilbym pare, to nie bedzie ok? A moze lepiej dokupic jeszcze trzecia samice do rozladowania agresji? Choc kiedy dorosna, to moze byc troche ciasno. Na razie odlowilem 'terrorystke', az ta pobita sie wykuruje. Przemebluje troche akwa i wpuszcze ja z powrotem, moze troche spasuje? Jesli nie to poszukam chetnego, ktory ja przyjmie.
A moze calkiem inaczej?
Dzieki i pozdrawiam ---------------------------------------------------- Adam Mowny, ztpc.poznan.tpsa.pl/tpsa/zg_mowny mailto: do.poznan.tpsa.pl ICQ:683 ------pleasure, little treasure---------------

PM Email Poster
K4plon90

Użytkownik

Nr użytkownika: 1387

CYTAT
Witam.

Użytkownik Adam Mowny w wiadomości do grup dyskusyjnych news.tpnet.pl Ciach Harem to wiecej niz 2 czyli 3 4 lub nawet 5 samic. W takiej sytuacji zawsze beda Ci sie tluky i to tluky do zejscia smiertelnego. :(
Prorok Machomet pozwala na 4 zony :)
Pozdrawiam ZHO
PM Email Poster
SolFar

Użytkownik

Nr użytkownika: 432

CYTAT
Użytkownik Adam Mowny w wiadomości do grup dyskusyjnych news.tpnet.pl Witam. Ciach Harem to wiecej niz 2 czyli 3 4 lub nawet 5 samic. W takiej sytuacji zawsze beda Ci sie tluky i to tluky do zejscia smiertelnego. :(

Użytkownik ZHO w wiadomości do grup dyskusyjnych news.tpnet.pl
Wiec w koncu i tak zostana 2 lub 1? To cos nie tak z tym haremem, przeciez nie bede dokupowal co miesiac samicy. Mysle ze w wiekszym zbiorniku byloby inaczej, pewnie 60l to za malo jak na temperament tej silniejszej u mnie. Jezeli po powrocie terrorystki z 'karceru' nadal beda sie tlukly, to juz nie bede ingerowal, jak zostanie jedna, to juz tak zostawie i juz.
Tylko zona nie moze patrzec na ich bijatyki.
Dzieki i pozdrawiam, Adam Mowny

PM Email Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topic Start new topic Start Poll