Bojownik - co do tego?

Reply to this topic Start new topic Start Poll

> 

Bojownik - co do tego?

kaisha

Użytkownik

Grupa: Members
Nr użytkownika: 236

Tomasz Nidecki, akwarysta/garbusiarz/jablecznik/cyklista (i mason?) A ten "jablecznik" to skad? Slodkosci? ;-)
To Ty nie wiesz, jaki ja mam komputer? ;) Tomasz Nidecki
Kurcze, zacma W ogole nie skojarzylem Chwilowy zanik IQ ;-)
Pozdrofka TT
PM Email Poster
Agawa

Użytkownik
*

Nr użytkownika: 1395

CYTAT
Moze wlasnie dlageto, ze jest ich sporo. Podobno agresja brzanki sumatrzanskiej jest znacznie ograniczona w duzym stadzie gdzie zajmuja sie soba.

Cos w tym jest. Rybcie w stadzie maja swoja hierarchie. Poza tym chlopcy sa duzo bardziej aktywni od dziewczynek, a cala energie zuzywaja na pogonie i utarczki miedzy soba.
pozdr peter
PM Email Poster
trojan

Użytkownik

Nr użytkownika: 760

CYTAT
1. metoda pierwsza tzw. na piwo: 2. metoda druga na mleko - dla silnych

Az mnie pod aqua wROTFLowalo ;-))))
"Our thoughts form the universe, they always matter."
PM Email Poster
Fafeappexes

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 595

Hejka.
Kolega sobie kupil parke. No i pyta co do tego mozna dac (wsadzil tam jeszcze ancistrusa). W jakiejs ksiazce wyczytal, ze lepiej nic, a ja sie na tym nie znam8-(
pozdrofka TT
PM Email Poster
saikwon

Użytkownik

Nr użytkownika: 653

CYTAT

Tomasz Marcin Hippe :
1. metoda pierwsza tzw. na piwo: kupujesz piwo w butelce. piwo wypijasz. potem nalewasz wodę z karanu do butelki. jalk się napełni przelewasz do akwarium. i rysujesz kreskę w zeszycie. znowu nalewasz do butelki, znowu przelweasz, znowu stawiasz kreskę. i tak dalej, aż się akwarium napełni całkowicie. wtedy w zeczycie drugą kreskę przekreślasz. Liczysz kreski nieprzekreślone i to jest pojemność w litrach
a czy mozna wypic piwko, nalac wode do akwarium i nastepne piwko bo przeciez miarka juz raz uzyta .

Marcin Nowacki
co włąsnie
to jest oczywiście szeroko znana odmiana tej metody, odmiana na tzw nałogowego akwamaniaka ;-))
tmh

PM Email Poster
Pyszczek

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 427

CYTAT
Kolega sobie kupil parke. No i pyta co do tego mozna dac (wsadzil tam jeszcze ancistrusa). W jakiejs ksiazce wyczytal, ze lepiej nic, a ja sie na tym nie znam8-(

Tomasz Trocha would like to share a revelation that he/she had during his/her time here:
To moze byc niedlugo sam samiec Polecam dokupienie jeszcze jednej samicy.
Eeeee bzdura :). Bardzo wiele ryb moze zyc z bojownikiem :). Wszelkie ryby denne, plywajace w wolnej toni, jedynie lepiej nie dawac zadnych agresywnych (np. brzanek sumatrzanskich) ani zyjacych przy powierzchni, bo moze mocno gonic :).
PM Email Poster
Killavus

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 1392

CYTAT
Tomasz Trocha would like to share a revelation that he/she had during his/her time here:
Kolega sobie kupil parke.
No i pyta co do tego mozna dac (wsadzil tam jeszcze ancistrusa). W jakiejs ksiazce wyczytal, ze lepiej nic, a ja sie na tym nie znam8-(
Eeeee bzdura :). Bardzo wiele ryb moze zyc z bojownikiem :). Wszelkie ryby denne, plywajace w wolnej toni, jedynie lepiej nie dawac zadnych agresywnych (np. brzanek sumatrzanskich) ani zyjacych przy powierzchni, bo moze mocno gonic :).
-- Tomasz Nidecki, tonid

Użytkownik Tomasz Nidecki w wiadomooci do grup dyskusyjnych mercury.newsgate.pl

gonic i zostanie tylko korpusik bez pletw nie wspomnie o ogonie

PM Email Poster
kubus099

Użytkownik

Nr użytkownika: 76

CYTAT
Kolega sobie kupil parke.

Tomasz Nidecki
no tak a ja bym zapytal jak duzy zbiornik, bo jak to jest 20 l to niewiele, ale jak 200 to oho ho
tmh

PM Email Poster
cracked

Użytkownik

Nr użytkownika: 818

CYTAT
no tak a ja bym zapytal jak duzy zbiornik, bo jak to jest 20 l to niewiele, ale jak 200 to oho ho

Tomasz Marcin Hippe
Duze nie jest, ale to mu jakos wylicze 8-) Chyba dam rade, co? ;-)
PM Email Poster
Dietingforlifes

Użytkownik

Nr użytkownika: 1390

CYTAT
To moze byc niedlugo sam samiec Polecam dokupienie jeszcze jednej samicy. No i pyta co do tego mozna dac (wsadzil tam jeszcze ancistrusa). W jakiejs ksiazce wyczytal, ze lepiej nic, a ja sie na tym nie znam8-(

Tomasz Nidecki
To samo mu powiedzialem, pamietajac listy z grupy. Ale zbil mnie z tropu, bo gosc w sklepie mu powiedzial, ze jak bedzie mial 2 samice to one sie pobija 8-O. Chyba o samca ;-) Pewny swego nie bylem (nie mojj dziedzina), dlatego pytam. I takich wlasnie mamy sklepikarzy na prowincji 8-( BTW, facet (chyba inny) uparcie mnie namawial na misz-masz z Malawi i Tanganiki Tekst cos w stylu "to i to pyszczaki" Zreszta dla niego wszystko to pyszczaki co tylko z M. lub. T. 8-(
A co z latwo dostepnych rzeczy Moze jakies kiryski
BTW. Masz super sign-a. Tekst zwalil mnie z nog, choc smieszny wcale nie jest
PM Email Poster
bishbarmakV

Użytkownik

Nr użytkownika: 943

CYTAT
powiedzial, ze jak bedzie mial 2 samice to one sie pobija 8-O. Chyba o samca ;-) Pewny swego nie bylem (nie mojj dziedzina), dlatego pytam. I takich wlasnie mamy sklepikarzy na prowincji 8-( BTW, facet (chyba inny) uparcie mnie namawial na misz-masz z Malawi i Tanganiki Tekst cos w stylu "to i to pyszczaki" Zreszta dla niego wszystko to pyszczaki co tylko z M. lub. T. 8-( A co z latwo dostepnych rzeczy Moze jakies kiryski

Tomasz Trocha
Bzdura!
:((((
Zalamka :(. Jak dobrze, ze jest Internet, co nie?
Spokojnie, choc bardziej biotopowe sa cierniooczki :)
PM Email Poster
Raman

Użytkownik

Nr użytkownika: 673

CYTAT
I takich wlasnie mamy sklepikarzy na prowincji 8-(
:((((
BTW, facet (chyba inny) uparcie mnie namawial na misz-masz z Malawi i Tanganiki Tekst cos w stylu "to i to pyszczaki" Zreszta dla niego wszystko to pyszczaki co tylko z M. lub. T. 8-(
Zalamka :(. Jak dobrze, ze jest Internet, co nie? A co z latwo dostepnych rzeczy Moze jakies kiryski
Spokojnie, choc bardziej biotopowe sa cierniooczki :) Tomasz Nidecki, akwarysta/garbusiarz/jablecznik/cyklista (i mason?)

Tomasz Nidecki
8-) I to jest to co tygrysy lubia najbardziej Jeszcze mala dygresjaNie wiem jak Wam, ale ja to juz do ksiazek zagladam tylko po zdjecia rybciow. Zeby zobaczyc jak wyglada, jak sie o czyns gada 8-) Macie podobnie?
THX
A ten "jablecznik" to skad? Slodkosci? ;-)
Pozdrofka TT
PM Email Poster
klichota

Użytkownik

Nr użytkownika: 212

CYTAT

to moje sumatry musza byc bardzo pokojowe; jest ich sporo a zadnej nie przychodzi do glowy pogonic bojownika (ani bojowniczek) - totalna ignorancja. Ale maja gdzie plywac i nie wpadaja na siebie ;-) a na powierzchni mam szczupieńczyki i tez nic
pozdr peter
PM Email Poster
DorianGray

Użytkownik

Nr użytkownika: 242

CYTAT
Jeszcze mala dygresjaNie wiem jak Wam, ale ja to juz do ksiazek zagladam tylko po zdjecia rybciow. Zeby zobaczyc jak wyglada, jak sie o czyns gada 8-) Macie podobnie? Tomasz Nidecki, akwarysta/garbusiarz/jablecznik/cyklista (i mason?) A ten "jablecznik" to skad? Slodkosci? ;-)

Tomasz Trocha
Chyba, ze wchodze w jakies 'nowe obszary' - wtedy ksiazki sie przydaja :)))
To Ty nie wiesz, jaki ja mam komputer? ;)
PM Email Poster
guzzol16

Użytkownik

Nr użytkownika: 614

CYTAT
to moje sumatry musza byc bardzo pokojowe; jest ich sporo a zadnej nie przychodzi do glowy pogonic bojownika (ani bojowniczek) - totalna ignorancja.

Piotr Koz"owski
Moze wlasnie dlageto, ze jest ich sporo. Podobno agresja brzanki sumatrzanskiej jest znacznie ograniczona w duzym stadzie gdzie zajmuja sie soba.
PM Email Poster
elroyski

Użytkownik

Nr użytkownika: 838

CYTAT
Tomasz Marcin Hippe no tak a ja bym zapytal jak duzy zbiornik, bo jak to jest 20 l to niewiele, ale 200 to oho ho

Tomasz Trocha
jak ja sądzę ;-)) na wszelki wypadek, choć wierzę w ciebie - dam ci kilka metod ;-)
1. metoda pierwsza tzw. na piwo: kupujesz piwo w butelce. piwo wypijasz. potem nalewasz wodę z karanu do butelki. jalk się napełni przelewasz do akwarium. i rysujesz kreskę w zeszycie. znowu nalewasz do butelki, znowu przelweasz, znowu stawiasz kreskę. i tak dalej, aż się akwarium napełni całkowicie. wtedy w zeczycie co drugą kreskę przekreślasz. Liczysz kreski nieprzekreślone i to jest włąsnie pojemność w litrach
2. metoda druga na mleko - dla silnych kupujesz mleko w kartonie. mleko wylewasz bo przecież go nie wypijesz no nie. co innego gdyby to było piwo. wycinasz górę tego kartonika. następnie nalewasz do pełna wody do akwarium. bierzesz w łapy akwarium i przelewasz do kartonika wodę. jak się wypełni to kreska w zeszycie a wodę z kartonika wylewasz. I tak dalej. Jak całą wodę z akwarium tak przelejesz, to liczysz kreski w zeszycie i to jest akwarium
miłych pomiarów ;-))
tmh

PM Email Poster
mage

Użytkownik
*

Nr użytkownika: 860

CYTAT
miłych pomiarów ;-))
tmh

Uhahahahehehihihihi .
Uderzylem glawa w blat biurka Jeszcze troche boli. Gwaltowny atak smiechu, to bardzo niebezpieczna sprawa
Jak na drugi raz bedziesz dawal takie rady, do dodaj do tematu jakies ostrzezenie ;-)))
pozdr., blk
PM Email Poster
Michał

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 46

CYTAT
ja sądzę ;-)) na wszelki wypadek, choć wierzę w ciebie - dam ci kilka metod ;-)
1. metoda pierwsza tzw. na piwo: kupujesz piwo w butelce. piwo wypijasz. potem nalewasz wodę z karanu do butelki. jalk się napełni przelewasz do akwarium. i rysujesz kreskę w zeszycie. znowu nalewasz do butelki, znowu przelweasz, znowu stawiasz kreskę. i tak dalej, aż się akwarium napełni całkowicie. wtedy w zeczycie co drugą kreskę przekreślasz. Liczysz kreski nieprzekreślone i to jest włąsnie pojemność w litrach
2. metoda druga na mleko - dla silnych kupujesz mleko w kartonie. mleko wylewasz bo przecież go nie wypijesz no nie. co innego gdyby to było piwo. wycinasz górę tego kartonika. następnie nalewasz do pełna wody do akwarium. bierzesz w łapy akwarium i przelewasz do kartonika wodę. jak się wypełni to kreska w zeszycie a wodę z kartonika wylewasz. I tak dalej. Jak całą wodę z akwarium tak przelejesz, to liczysz kreski w zeszycie i to jest akwarium

Tomasz Marcin Hippe
GIT !!! 8-)
A wiesz co TMH? Najciekawsze, ze piszac "chyba mu wylicze" myslalem ile tych tam ryb wsadzic. Dopiero jak napisales te cudne metody (czasochlonneszczegolnie ta z piwem ;-)), zaskoczylem, ze zdanie bylo faktycznie niefortunne 8-) Coz, humanista to ja nigdy nie bylem, a z polskiego to zawsze mialem w granicach +3-4 8-)
PM Email Poster
girl17

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 1097

CYTAT
Jak na drugi raz bedziesz dawal takie rady, do dodaj do tematu jakies ostrzezenie ;-)))

Jacek Dras

no co ty to było na poważnie, a ty myślałeś że to żart ?
:-DDD
tmh

PM Email Poster
123abc

Użytkownik

Nr użytkownika: 682

CYTAT
Dopiero jak napisales te cudne metody (czasochlonneszczegolnie ta z piwem ;-)), zaskoczylem, ze zdanie bylo faktycznie niefortunne 8-)

Tomasz Trocha

hi, hi :-DD
tmh

PM Email Poster
adrianek5

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 417

CYTAT

Tomasz Marcin Hippe :
a czy mozna wypic piwko, nalac wode do akwarium i nastepne piwko bo przeciez miarka juz raz uzyta .
pozdrawiam Eagle72
PM Email Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topic Start new topic Start Poll