ktos ma sumy ? |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| PaPaDo |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1176 Nr użytkownika: 1073 Dołączył: 01-March 08 |
ale wlasnie nie pamietam nazwy (cholera jak mozna zapomniec ) takie brazowe z "panterkowym" brzuchem ( 4 wąsy)
Kiryśnik czarnoplamny (Hoplosternum thoracatum) ? wielkie dzieki za nazwe lacinska wkoncu cos mam :)))))))))))))))) Jaro de Muminos Jeśli to o kiryśnika Ci chodziło, to naści jeszcze ździebko: planetcatfish.com/h_cotm/-08.htm users.bigpond.com/rjeb/hoplo.html fishgeeks.com/breeding-info/hoplosternum_thoracatum.html ourworld.compuserve.com/homepages/PGERO/Callicht.htm calweb.com/users/d/djhanson/hoplos/hoplos.htm Jeśli chcesz *poszukać* więcej, zapraszam na moją witrynę BluePages. Pozdrwaiam, -- Łukasz bluepages.atelier.pl/ GEb>++ D+ G e+++ h-- r+++ y? ~ Jedną tylko rzecz w życiu musisz: umrzeć. Wszystkie pozostałe możesz. ~ |
||
| miyagi |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 160 Nr użytkownika: 58 Dołączył: 04-May 08 |
od kilku dni szukam cokolwiek o sumach i nic na polskich WWW nie ma nic na innych nic nie moge znalesc chociaz przeszukalem wyjatkowo dokladnie sprawdzilem adresy ktore podali mi szanowni koledzy i nic w ksiazkach nie ma nic na ten temat straszne ryba zapomniana a za komuny , gdy na rynku nie bylo za duzego wyboru byla b. popularna
jedyne co znalazlem ciekawego na WWW to "Sum w kwasnej kapuscie":(((( |
||
| ExpertBukmacher |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 97 Nr użytkownika: 118 Dołączył: 02-January 08 |
Jaro de Muminos A moze podaj cos bardziej konkretnie. Intereusja Cie wszystkie sumy czy jakies szczegolnie. Moze wtedy cos sie uda zrobic. Ja szukajac info o rybcietach zawedrowalem na strony ogrodu zoo we Wroclawiu. Poprosilem o info i je dostalem. Zarowno droga elektroniczna jak i traducyjna. Pozdrowienia. |
||
| black_magic |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 92 Nr użytkownika: 413 Dołączył: 30-December 07 |
Użytkownik Piotr Pietrus w wiadomości do grup dyskusyjnych ComArch.pl chodzi mi o suma krzaczastego (8 wasow) i o sumy ktore sa w kazdym sklepie ale wlasnie nie pamietam nazwy (cholera jak mozna zapomniec ) takie brazowe z "panterkowym" brzuchem ( 4 wąsy) |
||
| MarcinKryska |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 314 Nr użytkownika: 902 Dołączył: 08-January 08 |
Jaro de Muminos Kiryśnik czarnoplamny (Hoplosternum thoracatum) ? |
||
| architekt.openid.pl |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 39 Nr użytkownika: 970 Dołączył: 22-October 07 |
Jaro de Muminos Sum krzaczasty (smużak spiczasty) Heteropneustes fossilis Ostatnio pisalem, ze wlasnie mam krotkie info o tej rybci. Podesle Ci je na priva (plik Worda) mam jeszcze kartke ksero z jakiejs ksiazki. Przepisze i tez Ci to wysle. A nie kiryśniki pstre przypadkiem? Pozdrowienia. |
||
| free |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 63 Nr użytkownika: 995 Dołączył: 03-May 08 |
Użytkownik Lukasz Kozicki w wiadomości do grup dyskusyjnych it.pl możesz. ~ wielkie dzieki za nazwe lacinska wkoncu cos mam :)))))))))))))))) DZIEKI |
||
| Wena |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 1 Nr użytkownika: 1322 Dołączył: 12-July 07 |
juz wiem chodzilo mi o Kiryśnik czarnoplamy(Hoplosternum thoracatum)
i jestem bardzo wdzieczny za podanie mio nazwy lacinskiej otworzylo mi to nowy swiat w poszukiwaniu |
||
| marek007 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 147 Nr użytkownika: 1032 Dołączył: 26-April 08 |
ogladalem kiedys na C+ jakis program przyrodniczy i wlasnie bylo o nich, boze mam potwora w zbiorniku hehe te ryby potrafia zyc bez wody jakis czas, pelzna w jakies miejsca calymi tysiacami wygladall to fajnie ale ja mam to w baniaku naszczescie w ilosci pojedynczej, no ale mam go od wielkosci ok.2 cm dzis ma ok, 8-10 cm i tak sobie bedzie u mnie zyl fakt kiedys zginela mi jedna oslabiona brzanka i sie zastanawialem co sie z nia moglo stac dzis juz wiem zreszta podejrzewalem go od samego poczatku |
||
| Slawekg |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 77 Nr użytkownika: 1039 Dołączył: 12-August 07 |
wlasnie wszedzie tam juz bylem dzis dzieki :))))))))) Użytkownik Lukasz Kozicki w wiadomości do grup dyskusyjnych it.pl |
||
| Gajer |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 839 Nr użytkownika: 771 Dołączył: 17-May 08 |
2 takie plywaja w akwa moich dzieci juz od ubieglego roku. To jedne z najsympatyczniejszych ryb - niesamowicie wygladaja wyskakujac z wody zeby zaczerpnac powietrza, nie sa bojazliwe i maja mile w dotyku wasy :) Pozdrawiam KK |
||
| panna.nikt |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 166 Nr użytkownika: 1124 Dołączył: 13-May 08 |
Jaro de Muminos Ictalurus nebulosus? Pewnie myslisz o kirysnikach czarnoplamych - Hoplosternum thoracatum. |
||
| sapper |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 82 Nr użytkownika: 693 Dołączył: 01-October 07 |
KK Absolutnie popieram - zawsze te rybe uwielbialem. Bezkonfliktowa, absolutnie nieagresywna, sympatyczna, ruchliwa, latwa w utrzymaniu - wprost ideal! A do tego ciekawie sie rozmnaza, choc sam tego nie robilem - buduje gniazdo z piany tak, jak labiryntowe. |
||
| Kryczmen |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 332 Nr użytkownika: 836 Dołączył: 31-August 07 |
Tych hoplosternum to tez jest pare gatunkow. W DATZ ostatnio pisalo o H. magdalenae (8/99) i H. sp, jescze nieopisany (7/99). Ciekawe, gdybym spytal w jakims sklepie o taka rybe, co bym kupil;-) Pozdrawiam, Wojtek |
||
| kamil087 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 126 Nr użytkownika: 1244 Dołączył: 01-June 07 |
Ja ma H. Thoraca . Zbyszek olszowy
|
||
![]() |
![]() |
| Bick Bick, Bick www.motor.bick.com.… | Smieszne filmiki Smieszne filmiki www.filmy.dx9.pl | Sklep komputerowy Sklep Komputerowy Engi, Nowa jakoś… www.engi.pl | pozycjonowanie dioni.pl | odzywki odzywki www.megapower.pl |