Doniczkowce

Reply to this topic Start new topic Start Poll

> 

Doniczkowce

foccowme

Użytkownik
**

Grupa: Members
Nr użytkownika: 534

Niniejszym informuje, ze dzieki uprzejmosci Alka Krzysia, ktory mi przeslal zakupione we Wroclawiu na gieldzie doniczkowce, rozpoczynam hodowle tych rzadko teraz spotykanych w sklepach i na gieldach robali jako zacny zywy pokarm dla mych rybek ;)
Jak juz sie rozmnoza i opanuje tajniki ich hodowli, to sluze hodowlami zarodkowymi w W-wie :)))
Na razie korzystac bede z porad zamieszczonych u Freya, jesli jednak ktos hodowal juz doniczkowca to bede bardzo dzwieczny za (na grupie) porady i osobiste doswiadczenia :)). Ja na razie umiescilem ziemie (musze uzupelnic czysta, tylko skad ja wezme nienawozona ziemie lakowa? kwiatowa w sklepach jest chyba sztucznie nawozona :( ) w akwarium 5l przykrytym obciazonym kawalkiem tektury i zobaczymy, jak sie w tym beda utrzymywac.
PM Email Poster
kachaa

Użytkownik

Nr użytkownika: 286

CYTAT
Jak juz sie rozmnoza i opanuje tajniki ich hodowli, to sluze hodowlami zarodkowymi w W-wie :)))

Baaardzo mnie to cieszy ;))
PM Email Poster
bobronek

Użytkownik

Nr użytkownika: 827

CYTAT
Jak juz sie rozmnoza i opanuje tajniki ich hodowli, to sluze hodowlami zarodkowymi w W-wie :))) Baaardzo mnie to cieszy ;))

Marek Oberman
Mam nadzieje, ze mi nie padna :( Ale coz, sprobujemy, zobaczymy Zastanawiam sie czy na wszelki wypadek juz teraz paru osob nie obdzielic czescia hodowli, to moze przynajmniej u jednej osoby sie rozmnoza, co wy na to? ;)
PM Email Poster
frefrislell

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 945

CYTAT
Marek Oberman
Jak juz sie rozmnoza i opanuje tajniki ich hodowli, to sluze hodowlami zarodkowymi w W-wie :))) Baaardzo mnie to cieszy ;))
Mam nadzieje, ze mi nie padna :( Ale coz, sprobujemy, zobaczymy Zastanawiam sie czy na wszelki wypadek juz teraz paru osob nie obdzielic czescia hodowli, to moze przynajmniej u jednej osoby sie rozmnoza, co wy na to? ;)

Hmmm, przeczytalem we Freyu, ze zbyt czeste podawanie tego przysmaku moze powodowac nieplodnosc i utrate kolorow u ryb :( Troche ostudzilo to moje zapedy hodowli tego jedzonka ;)
PM Email Poster
capos

Użytkownik

Nr użytkownika: 226

CYTAT
Mam nadzieje, ze mi nie padna :( Ale coz, sprobujemy, zobaczymy Zastanawiam sie czy na wszelki wypadek juz teraz paru osob nie obdzielic czescia hodowli, to moze przynajmniej u jednej osoby sie rozmnoza, co wy na to? ;) Hmmm, przeczytalem we Freyu, ze zbyt czeste podawanie tego przysmaku moze powodowac nieplodnosc i utrate kolorow u ryb :( Troche ostudzilo to moje zapedy hodowli tego jedzonka ;)

Kiedys mialem to swinstwo w doniczce. Karmilem nalesnikami, zupka, czasem dostawaly troche ciasta :) Nalesnika kladlo sie na wierzch ziemi i po bardzo krotkim czasie dranie znajdowaly sie tuz pod nim, mozna je bylo odlawiac i zabierac do plukania. Hodowle szybko zamknalem, bo zauwazylem, ze ryby znacznie bardziej od tego bialego nieskogatunkowego salami, wola schaboszczaki (tubifex) :) Nie chcialo mi sie babrac z czyms, co nie sprawia rybie wielkiej przyjemnosci w jedzeniu
amarot
PM Email Poster
marcus435

Użytkownik

Nr użytkownika: 538

CYTAT
Hmmm, przeczytalem we Freyu, ze zbyt czeste podawanie tego przysmaku moze powodowac nieplodnosc i utrate kolorow u ryb :( Troche ostudzilo to moje zapedy hodowli tego jedzonka ;)

Marek Oberman
Zbyt duza ilosc kazdego pokarmu, monotonia i przekarmienie moze powodowac problemy :).
PM Email Poster
smyrak

Użytkownik
*

Nr użytkownika: 405

CYTAT

Marek Oberman
Nie ma powodow do paniki.Wazonkowce sa po prostu dosc tluste ale sa dobrym pokarmem dodatkowym /cos jak dzownice dla duzych ryb/. ps. Kazdy by stracil kolory i plodnosc gdyby zazeral sie takimi tlustosciami ;) Janusz
PM Email Poster
Maxor

Użytkownik
**

Nr użytkownika: 954

CYTAT
bardziej od tego bialego nieskogatunkowego salami, wola schaboszczaki (tubifex) :) Nie chcialo mi sie babrac z czyms, co nie sprawia rybie wielkiej przyjemnosci w jedzeniu

Amarot
Tylko ze te salami choroby nie przyniesie, a po schabowym mozesz miec jakas plage.
PM Email Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topic Start new topic Start Poll