Doniczkowce |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| foccowme |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 87 Nr użytkownika: 534 Dołączył: 29-March 08 |
Niniejszym informuje, ze dzieki uprzejmosci Alka Krzysia, ktory mi przeslal zakupione we Wroclawiu na gieldzie doniczkowce, rozpoczynam hodowle tych rzadko teraz spotykanych w sklepach i na gieldach robali jako zacny zywy pokarm dla mych rybek ;)
Jak juz sie rozmnoza i opanuje tajniki ich hodowli, to sluze hodowlami zarodkowymi w W-wie :))) Na razie korzystac bede z porad zamieszczonych u Freya, jesli jednak ktos hodowal juz doniczkowca to bede bardzo dzwieczny za (na grupie) porady i osobiste doswiadczenia :)). Ja na razie umiescilem ziemie (musze uzupelnic czysta, tylko skad ja wezme nienawozona ziemie lakowa? kwiatowa w sklepach jest chyba sztucznie nawozona :( ) w akwarium 5l przykrytym obciazonym kawalkiem tektury i zobaczymy, jak sie w tym beda utrzymywac. |
||
| kachaa |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 412 Nr użytkownika: 286 Dołączył: 28-November 07 |
Baaardzo mnie to cieszy ;)) |
||
| bobronek |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 683 Nr użytkownika: 827 Dołączył: 30-May 07 |
Marek Oberman Mam nadzieje, ze mi nie padna :( Ale coz, sprobujemy, zobaczymy Zastanawiam sie czy na wszelki wypadek juz teraz paru osob nie obdzielic czescia hodowli, to moze przynajmniej u jednej osoby sie rozmnoza, co wy na to? ;) |
||
| frefrislell |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 95 Nr użytkownika: 945 Dołączył: 28-January 08 |
Hmmm, przeczytalem we Freyu, ze zbyt czeste podawanie tego przysmaku moze powodowac nieplodnosc i utrate kolorow u ryb :( Troche ostudzilo to moje zapedy hodowli tego jedzonka ;) |
||
| capos |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 140 Nr użytkownika: 226 Dołączył: 04-April 08 |
Kiedys mialem to swinstwo w doniczce. Karmilem nalesnikami, zupka, czasem dostawaly troche ciasta :) Nalesnika kladlo sie na wierzch ziemi i po bardzo krotkim czasie dranie znajdowaly sie tuz pod nim, mozna je bylo odlawiac i zabierac do plukania. Hodowle szybko zamknalem, bo zauwazylem, ze ryby znacznie bardziej od tego bialego nieskogatunkowego salami, wola schaboszczaki (tubifex) :) Nie chcialo mi sie babrac z czyms, co nie sprawia rybie wielkiej przyjemnosci w jedzeniu amarot |
||
| marcus435 |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 126 Nr użytkownika: 538 Dołączył: 25-September 07 |
Marek Oberman Zbyt duza ilosc kazdego pokarmu, monotonia i przekarmienie moze powodowac problemy :). |
||
| smyrak |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 16 Nr użytkownika: 405 Dołączył: 20-November 07 |
Marek Oberman Nie ma powodow do paniki.Wazonkowce sa po prostu dosc tluste ale sa dobrym pokarmem dodatkowym /cos jak dzownice dla duzych ryb/. ps. Kazdy by stracil kolory i plodnosc gdyby zazeral sie takimi tlustosciami ;) Janusz |
||
| Maxor |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 55 Nr użytkownika: 954 Dołączył: 26-November 07 |
Amarot Tylko ze te salami choroby nie przyniesie, a po schabowym mozesz miec jakas plage. |
||
![]() |
![]() |
| Bick Bick, Bick www.motor.bick.com.… | Smieszne filmiki Smieszne filmiki www.filmy.dx9.pl | Sklep komputerowy Sklep Komputerowy Engi, Nowa jakoś… www.engi.pl | pozycjonowanie dioni.pl | odzywki odzywki www.megapower.pl |