Krynia zolknie, co robic? |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| Yasiu |
|
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 455 Nr użytkownika: 132 Dołączył: 16-May 08 |
Po licznych kombinacjach udalo mi sie zalozyc nowy zbiornik. 120x45x40. W srodku beda teczanki bosemana, trojbarwne i iratherina werneri. Na razie zbiornik sobie powoli dojrzewa popedzany przez nitrivec. Zasadzilem rosliny i po raz pierwszy skusilem sie na krynie tajlandzka (crinum thaianum), bo wydawala mi sie mocna i pasujaca do wystroju rzecznego, jaki chce zafundowac teczankom. Niestety od paru dni konce lisci robia sie zolte. Inne rosliny (kryptokoryny, zabienice moczarka argentynska i mech jawajski i rotala okraglolistna) rosna w najlepsze i nic im sie nie dzieje. Czy cos jest nie tak? Oswietlenie jest mocne (2x 18 wat Power Glo i Flora - Osram + zwykla swietlówka kompaktowa Phillipsa 23 watowa), temperatura 26 stopni, woda TwO 15, TwW 9). Moze jakis wplyw na zolkniecie ma fakt, ze krynia rosnie sobie dokladnie pod deszczownia i troche na nia dmucha? Ktos z kolezenstwa ma jakis pomysl co robic? BTW czy ktos slyszal, gdzie mozna kupic teczanki troche podrosniete i wybarwione? bo wszedzie sa maluchy blado nijakie, a troche mi sie nie chce czekac pol roku na kolory
Jacek PS. Wielkie dzieki za rady w sprawie cichego filtra. Kupilem Eheima (bylem przejazdem w Plocku i znalazlem tam za Eheima za 499 zl, tanio co nie?) i jestem zadowolony. Pracuje cichutko, zona spi w nocy jak niemowle i nie narzeka. J. |
![]() |
![]() |
| Bick Bick, Bick www.motor.bick.com.… | Smieszne filmiki Smieszne filmiki www.filmy.dx9.pl | Sklep komputerowy Sklep Komputerowy Engi, Nowa jakoś… www.engi.pl | pozycjonowanie dioni.pl | odzywki odzywki www.megapower.pl |