Ach ten pech... |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| Illegal |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 114 Nr użytkownika: 558 Dołączył: 28-March 08 |
Witam
Wiecie co? Cos ostatnio mam pecha cos mnie ciagle przesladuje Najpierw byly eretmodusy 4 zgony 8-( A teraz kolejne klopoty Tydzien wokol Wszystkich Swietych wyjechalem na krotki urlop. Tesciowej powiedzialem co, jak i kiedy ma robic Do tej pory dawala sobie doskonale rade nigdy zadnych problemow Az tu we wtorek, dzien przez swietem WS, dzwoni tesciowa do mojej mamy (tam bylem, ale mnie akurat nie bylo) i mowi ze z filtra leca jakies babelki i robi sie jakas piana no i zebym zadzwonil, jak wroce, jakby to bylo cos nie tak Wrocilem, pomyslalem, mysle pewnie powietrze lapie i leca babelki Mysle, wroce za 3 dni to sparwdze Dwa dni pozniej jednak zadzwonilem A tesciowa na to ze bombelki juz nie leca, bo wylaczyla to cos z czego lecialy!!! Pytam co wylaczyla Zaczela tlumaczyc RANY BOSKIE!!! Wylaczyla zewnetrznego Hydora!!! Glowny filtr biologiczny 8-OOOOOO (((((( Rece mi opadly, wszystko mi opadlo Kazalem wlaczyc I tu zrobilem chyba blad, bo moze trzeba bylo tak zostawic (mialem wrocic za dwa dni). Wewnetrzne 2 jakos by moze daly rade No ale trudno W piatek wracam do domu nie wiedzialem co zastane 8-(((( Coz, to co zobaczylem, moze nie bylo takie straszne jak sie spodziewalem Jeden tropheus niestety odszedl reszta sie trzymala Wiekszosc miala takie biale naloty na pletwach lub bokach Zatrute jak nic8-( Jak przetestowalem wode HN3 w normie (?!), a NO2 wylecial poza zakres skali testu Tetra !!!!! Wymienilem 50% wody Nastepnego dnia jeszcze 30 i dolalem Sera nitivec Rybkom na oko zrobilo sie lepiej, zaczely normalnie plywac W sobote parametry wszystkie wrocily do normy Ale . patrze, a jeden trofciak siedzi i sie nie rusza Podchodze blizej, ogladam niestety BLOAT 8-(((( Wygladal jakby go ktos nadmuchal A jeszcze w piatek bylo wszystko ok Od razu zastosowalem leczenie w/g aaprila z jego artykulu, to z ostatniego akapitu Podalem Matronidazol 3,5 g/100l i Sera Baktopur Direct 3,0 g/100l Dzis dodam jeszcze Jednak rano poprawy zadnej nie zauwazylem To tyle co to mnie ostatnio przesladuje ciekawe co bedzie dalej BTW. Po jakim czasie od rozpoczaecia leczenia mozna sie spodziewac poprawy? Bo sie tak zastanawiam i boje sie ze ten jeden nie wytrzyma |
||
| benyyy |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 192 Nr użytkownika: 1269 Dołączył: 30-January 08 |
Tomasz Trocha IMHO dobrze, ze zdecydowales sie na tak duze dawki, bo u tego jednego bloat wyglada na mocno zaawansowanego. Ja mysle, ze bedzie tak: - ryby nie majace rozdetego brzucha powinny przezyc bez problemu - z roznych artykulow i doswiadczen akwarystow wynika, ze szanse przezycia ryby z wyraznym rozdeciem i z pelnoobjawowym bloat sa ok. 50% W mniej zaawansowanej chorobie objawy powinny zniknac juz po ok. 2-3 dniach (ale leczenie trzeba oczywiscie kontynuowac, zwlaszcza wazna jest ta druga faza). Przy tak duzych dawkach lekow bezpieczniej jest jednak obie fazy skrocic do 4 dni, w miedzyczasie filtrujac przez wegiel. |
||
| Maroko |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1083 Nr użytkownika: 443 Dołączył: 30-October 07 |
Tomasz Kwiecien Czyli dzisiaj, po 2 dniach od podania leku, podaje polowe dawki z soboty. W srode wegiel i 4 dni przerwy W niedziele powtorka tego soboty i poniedzialku Czt tak to ma wygladac? |
||
| mtoy |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 4 Nr użytkownika: 436 Dołączył: 14-April 08 |
Tomasz Trocha Ja tak leczylem, skutecznie, czego Tobie tez zycze :) |
||
![]() |
![]() |
| Bick Bick, Bick www.motor.bick.com.… | Smieszne filmiki Smieszne filmiki www.filmy.dx9.pl | Sklep komputerowy Sklep Komputerowy Engi, Nowa jakoś… www.engi.pl | pozycjonowanie dioni.pl | odzywki odzywki www.megapower.pl |