Od gifama - cz. 1 bylo Zamiast wstępu Kilka |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| romek |
Post: Od Gifama Cz 1 Bylo Zamiast Wstxeqpu Kilka, May 26 2008, 12:52 AM
|
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1095 Nr użytkownika: 295 Dołączył: 12-November 07 |
Jako ze mam kontakt z gifamem wiec napisalem do niego z prosba o wlaczenie sie do dyskusji, okazalo sie ze ma problemy z pisaniem na grupe. Poprosil mnie o wyslanie tego tekstu: ==(część I) Witam Na początku chciałbym usprawiedliwić się, że tak późno wkraczam w dyskusję, ale od kilku tygodni mam kłopoty z dostaniem się na grupę. Nie wiem w czym problem. Lepiej jest z poczta na skrzynkę. Dopiero po otrzymaniu 3 postów na priva, wściekłem się i udało mi się dostać na grupę. Dalej mam kłopoty z wysłaniem coś na grupę, więc jeśli mi się nie uda wyślę wiadomość przez kogoś ze znajomych. Ale do rzeczy. Przeczytałem w miarę dokładnie dyskusję na grupie, a także posty skierowane do mnie bezpośrednio. Po pierwsze chciałbym zwrócić uwagę, może niektórzy nie zauważyli, ze artykuł podpisałem imieniem i nazwiskiem bez jakichkolwiek tytułow. Zawarte w nich opinie są moimi i tylko moimi opiniami, choć nie skłamię, gdy powiem, że kilku kolegów z nimi się zgadało. Jak wiecie jestem często dość kontrowersyjny w swych opiniach i chyba dobrze bo nawiązuje się szczera dyskusja. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie mam do nikogo urazy. Każdy ma prawo do wyrażania swych własnych opinii. Mogę się z nimi nie zgadać, mogę dyskutować, zmienić, czy pozostać przy własnym zdaniu. Ważne ze z niej coś dla obu stron wynika. Artykuł ten napisałem już kilka miesięcy temu. Odleżał się więc troszkę w archiwum nim zdecydowałem się go wydrukować. Pomimo nalotu starości nie stracił nic na wartości. Tu przerwę swe wywody na kilka chwil i jeszcze raz przeczytam swój artykuł, być może jednak coś przeoczyłem, napisałem coś co wstrząsnęło tyloma grupowiczami. Przeczytałem go nawet dwa razy i Naprawdę nie widzę nic co zasługiwałoby na takie krzyki. Uważnie czytającym chciałbym zwrócić uwagę na kilka faktów, a mianowicie: - przewidziałem te krzyki - czyżbym jednak się nie mylił co do kilku z was? - Nie chcę przytaczać fragmentów, ale może zauważyliście, że nie chcę jątrzyć, rozdzielać, sięgać po władzę, czy wręcz się bogacić, co niektórzy mi zarzucają. Może wróćcie do treści tekstu. - Zawsze mówiłem, że nasz S.A. jest własnością wszystkich, choć oburza mnie właśnie ( choć nie za bardzo) zawłaszczanie go w wypowiedziach. Myślę, że nie będę się tłumaczył, BO NIE CZUJĘ SIĘ WINNYM. Skądinąd wiem, że i tak nie przekonam "niewiernych". Choćbym nie wiej co mówił i pisał i tak będą chcieli rozumieć po swojemu, tych nie przekonam i nawet nie chcę. Mam tyko prośbę. Przeczytajcie ten artykuł tak jakbyście go sami pisali i wtedy osądźcie. Jestem pewien, że wielu zmieni zdanie. Dziwi mnie jednak tak szeroki negatywny odbiór mego pisania. Zastanawiam się czy może moje piór nie przystaje do czasu, może piszę archaicznie, a to trąci dawnymi czasy. A może nie, nie chcę pisać bo znów się poobrażają (poniektórzy). Zastanówmy się razem, przecież piszę dość jasno. Wyrażam swą opinię, swe sądy (?), chyba nie, właśnie nie osądzam, a wytykam , właśnie osądy innych. Na koniec części pierwszej, chciałbym powiedzieć, że jeśli bym znalazł podobne wypowiedzi "starodatowców" o "młodzieży" zareagowałbym podobnie, tylko w odwrotnym kierunku. Przecież nie ma nic tylko białego i tylko czarnego. W większości są odcienie szarości. Tyle co do artykułu. Koniec lub odr.net.pl ==
|
![]() |
![]() |
| Bick Bick, Bick www.motor.bick.com.… | Smieszne filmiki Smieszne filmiki www.filmy.dx9.pl | Sklep komputerowy Sklep Komputerowy Engi, Nowa jakoś… www.engi.pl | pozycjonowanie dioni.pl | odzywki odzywki www.megapower.pl |