jak uzywac tabletek tlenowych? |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| swiftgeek.myvidoop.com |
Post: Jak Uzywac Tabletek Tlenowych, May 22 2008, 12:46 AM
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 529 Nr użytkownika: 1029 Dołączył: 01-August 07 |
Kupilem takowe do transportowania rybek i mam pytanka: - tabletka jest na 40 l wody - czy do woreczka znacznie mniejszej pojemnosci mozna wlozyc ja cala czy czesc? - czy tabletke trzeba rozpuscic w wodzie przed wlozeniem tam rybek czy mozna i rybki i taletke wlozyc rownoczesnie? Pozdrawiam --> POZNAN --> 7.500 kilometrow od jeziora Malawi poznan.pol.pl/redkk email.com
|
||
| dudusGT |
Post: Jak Uzywac Tabletek Tlenowych, May 22 2008, 06:38 PM
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 761 Nr użytkownika: 1206 Dołączył: 07-August 07 |
Moim zdaniem nie wolno dawac calej tabletki do tej objetosci. Prawdopodobnie tabletki te to woda utleniona. A jest to zwiazek toksyczny, z ktorego dawkowaniem nie wolno przesadzac. Podam jakis cytat, zeby nie spowodowac znow jakiegos krachu na rynku akwarystycznym :-) "The toxic nature of hydrogen peroxide maens, that if it is to be used as a source of dissolved oxygen for fish transport, it must be used as a very dilute solution." Dalej panowie autorzy precyzuja: 0,15 ml/l 12% hydrogen peroxide for O.niloticus fry of about 1g. Artykul z Aquaculture pt"The use of Hydrogen Peroxide as a Source of Oxygen for the Transportation of Live Fish" autorzy: N.Innes Taylor oraz L.G.Ross Mozna rybke i tabletke rownoczesnie. Pozdrawiam :) -- |
||
| Ivan |
Post: Jak Uzywac Tabletek Tlenowych, May 23 2008, 01:14 PM
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 164 Nr użytkownika: 1047 Dołączył: 05-April 08 |
"KK" ćwiartka tabletki najlepiej rozkruszyć, np. między dwoma łyżeczkami i wsypać proszek do worka tylko broń boże stosować do labiryntów, bo się uduszą |
||
| sabby7890 |
Post: Jak Uzywac Tabletek Tlenowych, May 24 2008, 09:53 AM
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 63 Nr użytkownika: 283 Dołączył: 17-April 08 |
mozna Bardzo mila pani ze sklepu obok mnie wyjasnila, ze tabletke nalezy podzielic na pol - jesli dodasz zbyt duzo, zniszczysz rybom skrzela (tak powiedziala, o reszte trzeba zapytac specow biolog.). Wrzucic ja mozna razem z rybkami - rozpuszcza sie powoli i rybki maja czas na przystosowanie. Zrobilam w ten sposob w przypadku rybek, ktore wysylalam do Tomka Lanyci i wszystkie przezyly. Z tego co mi wiadomo, sa w b. dobrej kondycji. Pozdrawiam - Marzanka |
||
| monster2 |
Post: Jak Uzywac Tabletek Tlenowych, May 25 2008, 01:39 AM
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 118 Nr użytkownika: 180 Dołączył: 19-March 08 |
Użytkownik Marzenna Kielan w wiadomości do grup dyskusyjnych news.tpnet.pl tam rybek czy tabletke nalezy podzielic (tak powiedziala, razem z rybkami - Zrobilam w ten i wszystkie Uff dopiero dzisiaj udało mi się dotrzeć do tego posta :) a jeszcze 500 przede mną :-0. Dziękuję Marzance za powierzenie mi jej dorsigeruskowego przychówku. Potwierdzam, podróż zniosły znakomicie, są świetnie wychowane tzn. jedzą wszystko co wpadnie do pyszczka ;), szybko sie przystosowały do warunków w akwa. Są śliczne! pozdrawiam tl |
||
| zielokop |
Post: Jak Uzywac Tabletek Tlenowych, May 25 2008, 08:14 PM
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 102 Nr użytkownika: 183 Dołączył: 11-August 07 |
Ciesze sie, ze trafily wlasnie do Ciebie :-)) To moje pierwsze odchowane rybki i czulam sie spokojnieszja wiedzac, ze ida do zbiornika takiego opiekuna jak Ty, Tomku :-)) Pozdrawiam - Marzanka |
||
![]() |
![]() |
| Bick Bick, Bick www.motor.bick.com.… | Smieszne filmiki Smieszne filmiki www.filmy.dx9.pl | Sklep komputerowy Sklep Komputerowy Engi, Nowa jakoś… www.engi.pl | pozycjonowanie dioni.pl | odzywki odzywki www.megapower.pl |