Pielegniczka Ramireza |
Pomoc
Szukaj
Użytkownicy
|
| Witamy gościa ( Zaloguj się | Zarejestruj ) | Wyślij ponownie potwierdzenie rejestracji |
![]() |
| doktormiod |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 508 Nr użytkownika: 414 Dołączył: 18-April 08 |
Czy do akwa towarzyskiego sie nadaje? W NA4 jest napisane ze tak, rownoczesnie ze jest to "ryba problemowa". Jak jest naprawde? Akwa bedzie dlugosci 90-100, gdzies okolo 120-150l.
Chyba, ze od razu jeszcze wieksze Czy ktorys Krakowiak nie ma czegos takiego na zbyciu? Ktory sklep w Krakowie jest najtanszy? Mnie wyszlo, ze na Kazimierza Wielkiego. Potwierdzicie? |
||
| followme |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 75 Nr użytkownika: 104 Dołączył: 05-January 08 |
Nie mam wieloletniego doswiadczenia, ale po 6 miesiacach obserwacji moge troche powiedziec. Pomine tu wymagania srodowiskowe juz pewnie je znasz. W moim akwa 150x50x50 mialem poczatkowo 7 Ramirezow. Dobrala sie para, ktora przeganiala inne po calym akwa. Z opisow w literaturze wynikalo, ze zajma terytorium i tylko jego beda strzec - tak sie nie stalo . ( Mam dwa duze korzenie i 1 rozlozysta rosline - akwa jakby podzielone na 3 czesci ) Nie dawaly im spokoju w calym akwa. Po tygodniu takiego stanu rzeczy oddalem 3 sztuki. Teraz jet troche lepiej, ale pozostale 2 marnieja z tygodnia na tydzien, a dobrana para nabiera kolorow, rosnie w oczach i raz juz zlozyla ikre. W moim przypadku nadaje sie do ogolnego ale tylko 1 para. Moze to tylko ja trafilem na takie agresywne osobniki ? pozdrawiam eskom |
||
| oololoo |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 854 Nr użytkownika: 684 Dołączył: 10-October 07 |
Czesc! Jesli chcesz kupic gotowe akwarium z pokrywa to faktycznie tam jest chyba najtaniej. Odnosnie rybek rozmawiaj ze sprzedwca, ktory ma ok 30 lat - on Ci doradzi - reszta jet troche dretwa (chyba ze bedzie tam taki starszy facet ok 55-60l, niski - on tam nie sprzedaje ale chyba jest hodowca i dostarcza im rybki). Zoltar |
||
| Sniper |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 93 Nr użytkownika: 1311 Dołączył: 17-January 08 |
Seba w artykule No to moze zostawic tylko ta jedna pare i dokupic inne pielegniczki Kup im jakies apistogrammy to zlagodnieja ;> pozdrawiam kujacik Poznan |
||
| bobik |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 116 Nr użytkownika: 1143 Dołączył: 26-November 07 |
Moj kuzyn w zbiorniczku ~90l trzymal dwie (dobrane) parki i rzeczywiscie jedna byla zdominowana, ale nie az tak czesto wchodzily sobie w droge to ma byc agrasja ;) u mnie samica zabila samca (kiedy larw zaczynaly sie legnac), oczywiscie swojego partnera to jest sie nazywa agresja ;) A moze ramirezy potrzebuja chlopca do bicia? :( pozdr. lemurek |
||
| doman86 |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 2 Nr użytkownika: 786 Dołączył: 14-June 07 |
IMHO raczej dlugiego zbiornika, u mnie w 120cm z roslinami faktycznie jedna para a szczegolnie samiec goni osobniki z drugiej pary i niekiedy jest to dosc zazarte. Mysle, ze gdyby baniak byl krotszy albo z mniejsza iloscia roslin moglo by byc nieciekawie. Pozdrawiam ~ O o _/_ ~ Marek Oberman ~ ~ o /o) \/} ~ e-mail:'>___/\} ~ baniak: planetmedia.com.pl/baniak |
||
| Iza |
|
||
|
Użytkownik ![]()
Grupa: Members Postów: 52 Nr użytkownika: 1182 Dołączył: 09-December 07 |
Dlaczego moje pielegniczki po przyniesieniu ze sklepu straciły całkowicie kolory i nie odzyskuja ich przez 3 tygodnie?????? |
||
| redeeps |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 1045 Nr użytkownika: 408 Dołączył: 11-December 07 |
Remigiusz Wysota U mnie jest odwrotnie. Doba w nowym baniaku, to jakby je na nowo pomalowac ! Jakie masz oswietlenie ? Woda moze miec mniejsze znaczenie, bo w sklepach zwykle z kranu Ja mam Aqua-Glo Hagena i GroLux'y silvanii. Na neonki w innym baniaku to tez genialnie dziala. Luki. |
||
| MayFoto |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 152 Nr użytkownika: 406 Dołączył: 16-January 08 |
Remigiusz Wysota w artykule news:38c92af8$news.vogel.pl pisze Moze nie maja odpowiednich warunkow? Moze czuja sie zestresowane z powodu innych ryb lub umiejscowienia akwarium? napisz parametry wody, obsade, wystroj i i umiejscowienie akwarium w mieszkaniu wtedy moze bedzie mozna pomoc pozdrawiam kujacik Poznan |
||
| Exef |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 889 Nr użytkownika: 975 Dołączył: 11-April 08 |
Użytkownik Sebastian Kujath w wiadomości do grup dyskusyjnych aquarius.webcorp.com.pl news:38c92af8$news.vogel.pl całkowicie akwarium? Wode mam zgodnąz książkowymi parametrami czyli 28 `C 6,5 PH karmię je larwą ochotki są to dość małe jeszcze rybki więc trzymam je w kotniku i inne ryby nie mogą im przeszkadzać. Próbowałem już zmieniać natężenie światła ale to też nie pomaga! |
||
| Cineq |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 113 Nr użytkownika: 79 Dołączył: 10-June 07 |
Remigiusz Wysota : Moze obniz do 25C No to OK. To moze byc powod. Ochotka gromadzi rozne syfy w sobie i moze truc ryby są to dość małe jeszcze rybki więc trzymam je w kotniku i inne ryby A jakie to akwarium i ile ryb? |
||
| _Kasieńka_ |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 138 Nr użytkownika: 847 Dołączył: 05-December 07 |
A jak Ty bys sie czul w klatce ??? Pielegniczki Ramireza sa bardzo plochliwe i lubia duzo roslin poniewaz tam sie najlepiej czuja. Jezeli je umiesciles w kotniku to sa w ciaglym stresie Najlepiej urzadzic dla nich oddzielny zbiornik na 2 - 3 parki 60 -80 litrow duzo roslin jakies korzenie i plaskie kamienie najlepiej koloru czerwono-brunatnego oswietlenie "stonowane" W takich warunkach mozna zobaczyc ich przepiekne ubarwienie. Chociaz w akwarium t/z towarzyskim tez mozna zaobserwowac ich piekne kolory ale nie moga przebywac z rybami agresywnymi. pozdrawiam Ben. |
||
| Kerrgoth |
|
||
|
Użytkownik ![]() ![]() ![]() ![]()
Grupa: Members Postów: 465 Nr użytkownika: 203 Dołączył: 01-February 08 |
Prosze powiedzcie co może byc mojej ramirezce:
W sumie to zachowuje sie normalnie jak na rybe przystało (je i pływa) ale nieco zbladla.W akwa mam jesze 3 oprocz tej ale wszystkie wygladaja normalnie. Za wszystko dziekuje |
||
| pumkinson |
|
||
|
Użytkownik
Grupa: Members Postów: 21 Nr użytkownika: 1257 Dołączył: 27-September 07 |
chyba fajnie by bylo gdybys napisal cos o wodzie w ktorej plywa. Jesli tylko sie odbarwila bez zadnych znakow apatii, chorobowych itp. to raczej nie ma problemu. U mnie raz ramirezy nieco zmarnialy - filtr sie przytkal i NO2 poszlo w gore.
|
||
![]() |
![]() |
| Bick Bick, Bick www.motor.bick.com.… | Smieszne filmiki Smieszne filmiki www.filmy.dx9.pl | Sklep komputerowy Sklep Komputerowy Engi, Nowa jakoś… www.engi.pl | pozycjonowanie dioni.pl | odzywki odzywki www.megapower.pl |